Göynük'te Osmanlı Geleneği: Enderun Usulü Teravih Namazı

Göynük'te Osmanlı Geleneği: Enderun Usulü Teravih Namazı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A+ A-

Göynük’te Ramazan ayının manevi atmosferi, Osmanlı’dan günümüze uzanan eşsiz bir ibadet geleneğiyle taçlanıyor. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Enderun Usulü Teravih Namazı, camileri musikiyle buluşturarak cemaate unutulmaz bir ibadet deneyimi sunuyor.


Her Rekatta Bir Makam, Gönüllere Huzur

Osmanlı’da şehzadelerin eğitim aldığı Enderun mekteplerinde uygulanan bu özel teravih namazı, her dört rekatın farklı bir Türk musikisi makamıyla kılınmasıyla dikkat çekiyor. Cumhur müezzinliği ve ilahilerle desteklenen bu ibadet, cemaati adeta manevi bir yolculuğa çıkarıyor. Uzun süren namaz, gönüllere huzur veren atmosferiyle “Hiç bitmesin” dedirtiyor.


Usta Bir Ekip Tarafından İcra Ediliyor

Bu özel namaz, kıraat ve musiki alanında uzmanlaşmış bir ekiple gerçekleştiriliyor. Göynük İlçe Müftüsü Erkan Aksu, Çeşme Camii Müezzin Kayyımı Murat Vural ve Hatice Hatun Camii İmam Hatibi Fatullah Gören, üç yıldır ilçe merkezi ve köylerde bu geleneği yaşatıyor. Önceden hazırlanan makam sıralamaları ve ilahiler, cemaate ruhen ve zihnen yenilenme fırsatı sunuyor.


Gerişler Köyü’nde Yoğun İlgi Gördü

Bu yılın ilk Enderun usulü teravih namazı, Gerişler Köyü’nde kılındı. Cemaatin büyük ilgi gösterdiği namaz, Ramazan ayının neşe ve huzurunu gönüllere taşıdı. Göynük’ün birçok camiinde ve köylerinde devam edecek bu manevi ziyafete herkes davet edildi. 


 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.