Göynük’ün tarihi dokusuyla Osmanlı’dan miras kalan ve Ahi geleneğini günlük yaşamda yaşatan nadir yerlerden biri olduğunu vurgulayan Akgül, ilçenin huzurlu yapısının bu tarihi mirasa sahip çıkılmasından kaynaklandığını belirtti. Akgül, “Göynük gibi bir ilçemizin, Türkiye’nin en huzurlu ilçeleri arasında ikinci sırada yer alması, hemşerilerimizin bu mirasa sahip çıkmasının bir sonucudur” dedi.
“Göynük’ün En Büyük Sorunu Ulaşım”
İlçenin turizm potansiyeline rağmen gelişiminin önündeki en büyük engelin ulaşım olduğunu ifade eden Akgül, bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Göynük, tarih turizmi ile öne çıkan bir ilçemiz. Ancak ulaşım sorunu, hem turistler hem de hemşerilerimiz için büyük bir engel. İlçemizin yolu mutlaka yapılmalı. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve 2025 yılı bütçesine Göynük yolunun alınması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Ulaşım sorununu çözdüğümüzde, hem Bolu’nun hem Göynük’ün ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir ivme yakalanacaktır.”
“Göynük’ün Tanıtımı Yetersiz Kalıyor”
Akgül, Bolu’nun turistik potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini ve Göynük’ün tanıtım açısından geri planda kaldığını belirtti:
“Bolu, Abant, Yedigöller ve Kartalkaya gibi yerlerle öne çıksa da daha birçok değerimiz ne yazık ki yeterince tanıtılmıyor. Göynük de bunlardan biri. Göynük’ün tarihi ve kültürel mirasının daha etkin tanıtılması gerekiyor. Hâlâ Akşemsettin Hazretleri’nin Göynük’te medfun olduğunu bilmeyen vatandaşlarımız var. Bu durum, tanıtım konusundaki eksikliklerimizin açık bir göstergesi. Yeni atanan İl Kültür Müdürümüz ile bu konularda güzel projelere imza atmak için görüşmeler yaptık.”
“Konaklama ve Tesisleşme Yatırımları Artmalı”
Akgül, Göynük’ün turizmde konaklama imkanlarının artırılmasının önemine değinerek şunları söyledi:
“Göynük, sadece günübirlik ziyaretlerle değil, uzun süreli konaklamalarla da turist çekebilmeli. İlçemizin gastronomi açısından da bir cazibe merkezi haline gelmesi için gerekli adımlar atılmalı. Bu noktada yerel yönetimimize büyük sorumluluk düşüyor. Göynük Belediyesi’nin, tanıtım ve turist ilgisini artıracak organizasyonlar düzenlemesi gerekiyor. Ancak bu organizasyonların Göynük’ün tarihi ve kültürel kimliğine uygun olması çok önemli.”
Akgül, altyapı sorunlarına da dikkat çekerek, “Göynük’ün tarihi ve kültürel mirasına zarar vermeden altyapı sorunlarının çözülmesi şart. Bu konuda Göynük Belediyesi’nin yapacağı her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız”, diye konuştu.
“Göynük’ün Suyu Başka Yerlere Taşınmamalı”
İlçenin su kaynakları ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akgül, Göynük’ün suyunun Eskişehir’e taşınmasına karşı olduklarını belirtti:
“Bir bölgedeki su sorunu, Göynük’ü susuz bırakarak çözülemez. Kanlıkaya Göleti’nin inşa edilmesiyle bu sorunun çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. TBMM’de de bu konuyu gündeme getirdik ve sürecin yakından takipçisiyiz. İnşallah Göynük’ün su kaynakları korunarak bu meseleyi çözeceğiz.”
“Göynük Gazetesi, Büyük Bir Eksikliği Dolduracak”
Son olarak, Göynük Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasıyla ilçenin önemli bir kazanım elde ettiğini söyleyen Akgül, şu ifadelerle başarı dileklerini iletti:
“Yeni yayın hayatına başlayan Göynük Gazetesi’ni tebrik ediyorum. Göynüklü hemşerilerimizin sesi olma yolunda büyük bir eksiği kapattığınız için teşekkür ederim. Başarılar diliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı tüm hemşerilerimle birlikte kutluyorum.”