Uzmanlar, Milli Park Uzun Devre Gelişme Planı kapsamında “Göllerin Ekolojik Olarak İyileştirilmesi Alt Planı” ve “Ziyaretçi Yönetimi Alt Planı” uygulamalarının hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yedigöller gibi özel ekosistemlerin korunabilmesi için ziyaretçi yoğunluğunun yönetilmesi ve ekolojik restorasyon çalışmalarının artırılması gerektiği ifade edildi.
Seminere, İstanbul Orman Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Simay Kırca Flores, Düzce Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Akif Keten, Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Prof. Dr. Engin Eroğlu, Doç. Dr. Serir Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Bilal Çetin, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sargıncı, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Koçer ve Dr. Öğr. Üyesi Neval Güneş Özkan gibi akademisyenlerin yanı sıra, DKMP 9. Bölge Müdürlüğü, Bolu DKMP Müdürlüğü, Dirgine Orman İşletme Müdürlüğü ve Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü yetkilileri katılım sağladı.
Doğal yaşam alanlarının korunması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan seminer, Yedigöller’in geleceği için atılması gereken adımlara dair önemli fikirlerin paylaşılmasına zemin hazırladı. Yetkililer, bilimsel veriler ışığında Yedigöller’in ekolojik dengesini koruyacak çözümler üretmenin artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

