Arılar İçin Büyük Mücadele: Varroa'ya Karşı 5 Yıllık Zafer Hikâyesi Devam Ediyor!Bolu İli Arı Yetiştiriciler Birliği, oksalik asit kullanarak toplu varroa mücadelesine bu yıl da devam ediyor. Başvurular için son tarih 20 Aralık 2024.

Bolu İli Arı Yetiştiriciler Birliği, arıcılığın sürdürülebilirliğini sağlamak ve arıların sağlığını korumak amacıyla başlattığı oksalik asit ile toplu varroa mücadelesini 2024 yılında da sürdürüyor. Beş yıl önce başlayan bu uygulama, arıcılar arasında büyük memnuniyet yaratırken, birlik tarafından yapılan açıklamada, ilaçlama taleplerinin 20 Aralık 2024 tarihine kadar iletilmesi gerektiği belirtildi.

Arılar İçin Büyük Mücadele: Varroa'ya Karşı 5 Yıllık Zafer Hikâyesi Devam Ediyor!
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A+ A-

Birlik yetkilileri, varroa zararlısına karşı yürütülen bu mücadelenin, bölgedeki arı kolonilerinin verimliliği ve sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. İlaçlama taleplerini iletmek isteyen arıcıların, birlikle iletişime geçerek kayıt yaptırmaları gerektiği ifade edildi.

İrtibat Bilgileri:
Bolu İli Arı Yetiştiriciler Birliği ile iletişime geçmek için:
Telefon: 0543 243 93 57

Arıcılık sektörünün gelişimi ve arıların korunması adına yürütülen bu çalışma, hem sağlıklı arı kolonilerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor hem de arıcıların yüzünü güldürüyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Tansel KARAKAYA (2 hafta önce)
    Einstein'e atfedilen bir söz geldi aklıma: Arı nesli kaybolursa insan nesli de kaybolur mealinde bir sözdü. Einstein'in midir bilinmez ama arıların son zamanlarda nesli gitgide tükenen, insanlığa son derece faydalı bir canlı grubu olduğu bir gerçek. Brezilya'da son 3 ay içinde 500 milyondan fazla arı öldü. ABD'de de geçen yıl arıcılar her 10 arı kolonisinden 4'ünü kaybettiler. Zirai ilaçlar, cep tel. şebekeleri gibi güçlü radyo frekansları vb çevresel faktörler arı nesli için son derece büyük sorunlar yaratabilecek etkenler.
    0
    0
    Yanıtla